in

48-jarige moeder stak als een gek in op haar zoontje (10) Den Haag

Bij wat een familiedrama lijkt in eengezinswoning in Den Haag is vanmiddag een tienjarig jongetje gewond geraakt. Zijn 48-jarige moeder raakte ook gewond en is later in het ziekenhuis aangehouden op verdenking van het steken van haar zoontje. De jongen wist zelf om hulp te roepen nadat hij het dubbele glas van de badkamer waarin hij zich had verstopt kapot had geslagen.

Een getuige die in de Trezoriersdreef in een auto zat te wachten om naar een afspraak te gaan hoorde rond 13 uur geroep. ,,Het leek hulpgeroep, maar ik zag niets in de straat. Wel zit er aan de overkant een opvang van gehandicapte jongeren en die schreeuwen ook vaak, ik dacht dat het daar vandaan kwam”, zegt deze bron. ,,Maar toen er buren naar buiten kwamen en naar boven keken, zag ik de bebloede handen van de jongen uit het raam en ik hoorde hem roepen dat zijn moeder hem had gestoken.”

LEES OOK!
Vader pleegt zelfmoord nadat ‘ex-vriendin hem zijn kinderen niet liet zien.’

Ondertussen hadden andere buurtgenoten al 112 gebeld. Een buurman belde bij het huis aan en de moeder deed open, aldus de bron die op haar afspraak zat te wachten. ,,De vrouw zag er zombie-achtig uit. De buurman is naar boven gegaan naar de badkamer waarin de jongen was. De politie en ambulances kwamen toen al de straat in.”

Buurtbewoners zagen toen eerst de jongen een ambulance in gaan en daarna de moeder. Ze konden zelf naar de twee verschillende ambulances lopen.

LEES OOK!
Misbruikslachtoffer Stephanie (16) zwaar in problemen na verkeerde diagnose

Vuilniszakken
Het familiedrama komt bij straatgenoten die het gezin met Spaanse moeder kende als een volslagen verrassing. ,,De vader zien we niet veel, daar hebben we geen contact mee. Maar de moeder, die vloeiend Nederlands spreekt, is een hele leuke vrouw die deelneemt aan activiteiten in de straat”, zegt een van de straatgenoten. ,,Mijn zoon voetbalde wel met de jongen. Hij had hem ook horen roepen toen hij de vuilniszakken ging weg brengen, maar hij dacht dat het jongetje een grapje maakte.”

Andere buurtgenoten hebben rond 13 uur wel geschreeuw gehoord. Of de vader van het gezin waarin de gewonde jongen het enige kind is ook in huis was, is onduidelijk.

ZIEN: Dit is de oudste zoon van Michael van der Plas!

Prinses Christina (72) overleden aan gevolgen van botkanker