in

43-jarige stewardess overlijdt nadat ze tijdens een vlucht de mazelen opliep.

Deze week overleed een 43-jarige stewardess nadat ze tijdens een vlucht van New York de mazelen had opgelopen. Rotem Amitai werkte voor de Israëlische luchtvaartmaatschappij El Al en was moeder van drie kinderen. Ze bezweek aan een complicatie nadat ze vier maanden in coma had gelegen. Dat meldt CBS News.

De vrouw liep de ziekte naar verluidt op tijdens een vlucht van New York naar Tel Aviv. Enkele dagen later kreeg ze de mazelen en haar toestand ging zienderogen achteruit.

Lees ook  Vrouw leek te slapen in de trein, maar er was iets heel ernstigs aan de hand:

Haar familie verklaarde aan de Israëlische media: “Rotem was een geweldige vrouw en een toegewijde moeder.”

Rotem was eenmalig gevaccineerd tegen de mazelen. Nu wordt gezegd dat ze wellicht een hogere dosis had moeten krijgen. De luchtvaartmaatschappij spoorde haar werknemers aan om te laten controleren of ze nog wel voldoende beschermd zijn.

Lees ook  10-jarige jongen met syndroom van down begint te spelen aan kassa van supermarkt - reactie van winkelmanager gaat viraal

Volgens De Telegraaf zijn mazelen in Israël en Amerika aan een opmars bezig. Volgens de krant vooral in gebieden waar ultraorthodoxe joden hun kinderen niet laten vaccineren uit religieuze overwegingen. Dit was echter niet het geval bij de overleden stewardess.

Onze gedachten zijn bij de nabestaanden.

Dochter Martien Meiland plaatst tegenwoordig behoorlijk gewaagde foto’s

Let op: dieven KNIPPEN katalysator onder je auto vandaan