in

4 tieners volgen dronken meisje met een “vriend van haar vader” – beseffen dat er iets goed fout is en handelen meteen.

We denken allemaal graag dat we in bepaalde situaties op een bepaalde manier zouden reageren. Maar in de praktijk loopt het vaak heel anders. Voor vier Canadese tieners was er maar een manier om te handelen toen ze getuige waren van een angstaanjagend tafereel. Op een avond als alle anderen, waren Arnaud Nimenya, Carsyn Wright, James Hielema en Starlyn Rives-Perez aan het skateboarden in een ondergrondse parking toen ze iets vreemd zagen.

Ze zagen een goedgeklede man met een 15-jarig meisje dat dronken en overstuur leek. Eerder dan verder te skaten en de situatie te negeren, besloten ze om een oogje in het zeil te houden. Later zou blijken dat dit maar al te goed was …

Het zou gemakkelijk geweest zijn om het hoofd te draaien wanneer ze de man met het 15-jarig meisje zagen wandelen. De man beweerde immers dat hij “een vriend van de vader” was.

Carsyn Wright, een van de tieners, verklaarde: “Ze riep en tierde. Ze wilde gewoon weg, ze was slordig en vuil.”

Daarom begonnen de jongens de man vragen te stellen. Toen de man antwoordde dat hij een vriend van de vader was en gewoon voor haar zorgde, wisten ze niet meteen hoe te antwoorden. Omdat het meisje niet antwoordde of protesteerde, overwogen ze om het zo te laten.

Lees ook  Het is eindelijk zover: Dr. Phil keert weer terug op tv!

“Je wil niet meteen het ergste denken in zo’n situatie. Je wil niet dat de situatie echt is, dus hoop je eerst gewoon het beste”, vervolgde Wright.

En toch besloten de skaters om verder op onderzoek uit te trekken. Ze besloten om de man te volgen om er zeker van te zijn dat het meisje oké was.

Bleek dat het een mirakel was dat ze hen volgden.

De man zou het meisje immers seksueel willen aanranden. “Je wandelt binnen en dan zie je zoiets, en je verstijft. Je weet niet wat te doen”, zei Nimenya.

Eenmaal ze van de schok bekomen waren, schoten de vier jongens in actie. Toen de aanvaller probeerde te vluchten, zetten drie tieners de achtervolging in en een van hen bleef bij het meisje.

Lees ook  Jongere zusje van Olcay Gulsen heeft ze er lekker losjes bij hangen

“Hij probeerde te ontkomen”, zei Nimenya. “Hij duwde me agressief uit de weg, en lachte zelfs nog. Je kunt er niets aan doen.”

Toen de drie de man hadden ingehaald, slaagde hij erin om een van hun skateboarden te bemachtigen en begon hen te slaan.

Ondanks verschillende aanvallen konden de jongens hem bezig houden tot de komst van de politie.

De politie arresteerde de man en klaagden hem aan voor poging tot verkrachting, Toen ze later de redders probeerden te contacteren, waren de tieners bang dat ze in de problemen zouden komen.

Nimenya legde uit: “We dachten altijd dat we problemen zouden krijgen omdat we met hem gevochten hadden. Toen ze ons belden, wilden we niet antwoorden.”

Toen de politie hen uiteindelijk te pakken kreeg, werd het duidelijk dat ze hen alleen wilden bedanken voor hun dapperheid en dienst aan de gemeenschap.

De vier werden geëerd tijdens een gala-avond. Het is geweldig om te zien dat er nog helden zijn die zullen handelen om te voorkomen dat andere mensen vreselijke dingen overkomen.

4-jarige verklapt grote geheim van papa op school – dan rent lerares naar de telefoon en eist antwoorden.

Mama wordt naar het ziekenhuis gehaast om te bevallen. Wanneer de dokters zien wat ze in haar buik draagt, krijsen ze.