in

4-jarige verklapt grote geheim van papa op school – dan rent lerares naar de telefoon en eist antwoorden.

Een leraar is vaak de derde belangrijkste volwassene in het leven van een kind – na de ouders uiteraard. Nancy Bleuer is een zorgzame en liefdevolle 54-jarige lerares aan een kleuterschool. Ze leeft voor haar leerlingen en doet alles om hen goed te doen voelen. Op een dag merkte ze dat Camden, een 4-jarige jongen, niet helemaal zichzelf was. Ze besloot om even met hem te praten om te achterhalen of er thuis misschien iets gebeurd was.

Toen begon de kleine jongen over zijn vader te vertellen … en haar hart brak van zodra het geheim aan het licht kwam.

Nancy wist dat ze iets moest doen … en ze handelde snel.

Blijkt dat de vader van Camden, de 34-jarige Darreld Peterson, erg ziek was. Toen Nancy besefte hoe erg het was, werd ze erg bezorgd. Ze maakte zich zorgen want ze begreep hoe zwaar Camden onder de ziekte leed. Ze besloot om de vader meteen te bellen.

Lees ook  Rodney en Wesley Sneijder steken nek uit voor Voedselbank Ondiep: ‘Juist nu moeten wij ze helpen’

Er was iets erg aan de hand met de nieren van Darreld. De dokters hadden hem gezegd dat ze maar aan 20 procent van hun capaciteit werkten, en tijdens zijn laatste dialyse zag papa er zo slecht uit dat Camden vreesde dat het de laatste keer was dat hij hem zou zien.

Nancy besloot dat ze de familie kost wat kost wilde helpen. Maar hoe? Hoe kan een leraar een zo noodlijdende familie helpen? Het eerste wat in je opkomt, is aanbieden om Camden mee te helpen verzorgen. Of hem misschien naar school brengen en terug thuis afzetten.

Maar nee – Nancy ging veel verder dan dat.

Nancy bood Darreld een van haar nieren aan.

Als bij wonder bleek ze een perfecte match te zijn. Het enige wat ze moest doen, was het nodige papierwerk invullen.

“Ik was echt ontzettend blij”, zei Bleuer. “Ik was in extase, ik weet niet wat ik gedaan zou hebben moest ik geen match geweest zijn.”

Lees ook  Jongetje (11) sterft aan de griep.

Zoals verwacht was Darreld zowel verheugd als geschokt toen hij het aanbod van Nancy hoorde. Voor hem was het een belofte dat hij in leven zou blijven.

“Het is gewoon geweldig”, zei Petersen. “Er wachten elke dag mensen op een nier, voor een orgaan in het algemeen. Ik wou dat er meer mensen als haar waren. Ze geeft me een tweede kans op leven.”

Toen de familie ontdekte dat de nier van Nancy geschikt was voor Darreld, besloten ze om haar op school te verrassen met bloemen.

Camden kon uiteraard niet gelukkiger zijn met deze uitkomst. Beeld je maar eens in hoe het moet zijn dat je leraar het leven van je papa redt!

De wereld is vol goede mensen! Moest iedereen zo onbaatzuchtig zijn als Nancy dan zou de wereld een betere plek zijn.

Familie neemt afscheid van mama met Alzheimer. Dan kijkt dochter naar papa en beseft hartverscheurende waarheid.

4 tieners volgen dronken meisje met een “vriend van haar vader” – beseffen dat er iets goed fout is en handelen meteen.