in

33-jarige vrouw komt na een beroerte in een coma terecht. Maar als ze ontwaakt laten artsen haar baby aan haar zien, waarvan ze niet eens wist dat ze die had

Ciara Murray, 33 jaar oud, had geen idee wat er aan de hand was toen ze op de grond lag en probeerde te bewegen. Ze was alleen en geraakte niet meer recht om hulp te bellen. Het koppel uit Noord-Ierland, John en Ciara Murray, wachtten verheugd op de komst van hun eerste baby. Ciara was 37 weken zwanger en had een normale zwangerschap ervaren zonder complicaties en nauwelijks ochtendmisselijkheid.

Op 29 oktober 2015 had Ciara net ontbeten en voelde zich niet lekker. Dus toen John naar het werk vertrok, besloot ze zich even neer te leggen.

Ciara geraakte niet tot in bed omdat ze op de vloer van de slaapkamer instortte. Ze kon niet bewegen en schipperde tussen bewustzijn en bewusteloosheid.

“Mijn echtgenoot was op het werk en ik kon niet opstaan om de telefoon te grijpen. Elke keer ik me probeerde op te trekken, gleed ik weg”, legde Ciara uit.

Caria lag zeven uur lang op de grond, wanhopig wachtende tot John zou thuiskomen. Ze was bezorgd over de baby want ze voelde hem niet meer bewegen.

Lees ook  Man verliest zijn twee benen, delen van zijn gezicht en vijf vingers nadat hij met zijn hond gespeeld had.

“Ik was zo wanhopig. Ik sloot mijn ogen en hoopte dat de tijd snel vooruit zou gaan”, zei Ciara.

Eindelijk, om 18:30, hoorde Ciara dat John de sleutel van de voordeur in het sleutelgat stak. Ze begon luid om hulp te roepen.

John belde meteen de hulpdiensten en Ciara werd overgebracht naar het ziekenhuis in Enniskillen. Dokters zijden haar dat ze een zware beroerte had gehad, maar een scan wees gelukkig uit dat de baby het goed maakte.

“Ik weet dat ik ziek was maar John probeerde te zeggen dat we oké waren”, herinnert Ciara zich. “Dat is het laatste wat ik me herinner.”

 

De dokter vond een grote bloedprop in haar hersenen en haastte zich naar de spoedoperatiezaal. De operatie duurde zes uur, maar ze konden de klonter verwijderen. De dokters moesten ook een noodkeizersnede uitvoeren om de prachtige babyjongen in leven te houden … James Murray werd gezond en wel geboren.

Caria werd tot tien dagen na de operatie in een kunstmatige coma gehouden om haar lichaam te helpen genezen. Ze wist niet dat haar baby ondertussen geboren was.

Lees ook  André Hazes vertelt “Hierdoor ligt ik elke nacht huilend in bed!”

Toen ze wakker werd kreeg ze het wonderbaarlijke nieuws te horen: ze was bevallen van een gezonde babyjongen. “Ik kon het niet geloven”, zei ze. “Mijn echtgenoot John bracht hem naar me toe en het was gewoon fantastisch.”

John moest James alleen mee naar huis nemen, want zij moest nog even in het ziekenhuis blijven. Ciara had alle gevoel in haar linkerbeen verloren.

Ciara bracht daarna nog enige tijd in een revalidatiekliniek door om aan haar mobiliteit en motoriek te werken. John bracht James elke dag naar het ziekenhuis zodat hij tijd met mama zou kunnen doorbrengen.

Na zes maanden mocht Ciara eindelijk naar huis! De beroertes hebben ertoe geleid dat ze nog heel wat obstakels moet overwinnen, maar ze is vastberaden om de best mogelijke moeder te zijn.

Wat een geweldig verhaal! DEEL dit wonderbaarlijke bericht met je vrienden op Facebook!

Moeder crasht auto met kinderen erin om te laten zien dat God bestaat

Maak kennis met de Nederlandse Daniël (21): de dubbelganger van Mr. Grey uit “Fifty shades.”