in

28-jarige redt week oude neefje uit de pleegzorg. 6 maanden later roert hij het hele land tot tranen toe.

Zij die American Idol een beetje volgen, hebben een van de deelnemers van 19 maart misschien herkend. Marcio Donaldson deed mee aan de audities van vorig seizoen en haalde de Hollywood ronde, maar werd na het groepsoptreden naar huis gestuurd. Maar dit jaar kwam Marcio terug en had veel meer geleerd dan hij ooit vermoed had.

De 28-jarige zanger heeft al heel wat watertjes doorzwommen in zijn leven.

“Opgroeien in de binnenstad, is erg hard”, zei hij. “Het was moeilijk en heel wat mensen verdrinken door de omstandigheden. Dus ik wilde een lichtpuntje zijn voor mensen die niet geloven in dromen of niet zien dat ze mogelijk of haalbaar zijn, begrijp je wat ik wil zeggen?”

Toen hij jong was, werden hij en zijn zus in de pleegzorg geplaatst. Om een beetje een uitlaatklep te hebben, stortte Marcio zich op muziek.

Lees ook  Lachen geblazen: Werknemer zet baas eens stevig op zijn plaats

Hij joeg zijn droom om te zingen na en schreef zich in voor American Idol. Maar dan vernam hij dat zijn zus zwanger was.

“Je weet wat ze zeggen over cycli die zich herhalen. Het begon met mijn moeder die in het systeem terechtkwam. Dan ik in het systeem. En dan kreeg mijn zus een kind.”

Omwille van drugsproblemen, kon de zus de baby niet houden. De politie stond bij Donaldson aan de deur met de baby die toen amper een week oud was.

“De politie en de sociale assistent kwamen naar mijn huis, ze brachten hem en daar was die week oude baby dan”, zei hij. “Je hebt 10 minuten om te beslissen of je het kind houdt, anders gaat hij in het systeem.”

Lees ook  Rico Verhoeven en Jacky Duchenne uit elkaar.. Dit is de echte reden!

Wetende dat hij de kleine jongen zijn eigen jeugd wenste te besparen, adopteerde hij zijn neefje. “Ik keek hen aan en zei ‘Ik neem hem.’”

“Ik had geen idee wat ik deed. Maar eigenlijk is het een echt geschenk. Ik weet dat het de juiste beslissing was. En hij veranderde mijn leven.”

Nu staat hij voor de tweede keer op het podium van American Idol, en zingt hij voor zichzelf en zijn neefje.

“Ik wil hem tonen wat een man echt kan doen. Ik wil hem een beter leven geven.”

En na een prachtige auditie, gingen Marcio en zijn kleine jongen naar huis met een gouden ticket en een mooie toekomst in het vooruitzicht.

Vrouw schudt plots vreemde broche uit de lakens – verstijft wanneer de waarde onthuld wordt tijdens tv-show over antiek

Luchtvaartmaatschappij weigert papa en pasgeboren baby op het vliegtuig te laten stappen. Verpleegster van geboorte wordt hun engel.