in

27-jarige verdachte Anne Faber-zaak zat eerder vast voor gewelddadige verkrachting

De verdachte zat al eerder vast voor zedendelicten

De 27-jarige Michael P. uit Zeewolde die afgelopen maandag is aangehouden door de politie in verband met de Anne Faber-zaak heeft al eerder vast gezeten voor een gewelddadige verkrachting en meerdere overvallen. Zo zou hij in 2010 twee meisjes van 16 en 17 jaar tijdens Koninginnedag in Nijkerk hebben verkracht. Ook pleegde hij samen met een andere man meerdere gewelddadige overvallen in Nijkerk en Harderwijk.

Hij verklaarde hier later geen spijt van te hebben.

DNA sporen

Op de psychiatrische afdeling van Altrecht Aventurijn in Den Dolder zat P. zijn jarenlange straf uit. De politie omschrijft dat hij onlangs werkte aan een ‘terugkeer in de samenleving’, met waarschijnlijk catastrofe gevolgen van dien. Vermoedelijk zijn er afgelopen zondag DNA sporen aangetroffen van P. op de gevonden spullen van Anne Faber. Een observatieteam van de politie schaduwde de verdachte maandag, in de hoop dat hij de politie naar Anne zou leiden. Helaas bleef dit uit en werd de verdachte uiteindelijk opgepakt.

Lees ook  Oud-schaatsster Paulien van Deutekom is op 37-jarige leeftijd overleden

Onrust in buurt

Veel omwoners van het psychiatrische centrum in Den Dolder maken zich grote zorgen. Er wordt daarom vandaag een bewonersbijeenkomst georganiseerd waar een plan van aanpak wordt besproken, dit om in de toekomst de overlast zoveel mogelijk te beperken. Een bewoonster uit de buurt geeft aan, “Het is genoeg, we willen dat onze kinderen hier veilig kunnen blijven lopen, spelen en wonen. Maar ook wij volwassenen moeten hier gewoon kunnen leven.”

Lees ook  De ‘vermoorde’ Amersfoortse kat Breezer gaat viraal: ‘Er melden zich zelfs knokploegen’

In de omgeving van Den Dolder gaat vandaag de zoektocht naar Anne Faber nog steeds verder.

Dit meisje heeft één van de leukste kapsels die we ooit hebben gezien – en dat dankzij haar vader

Uitgehongerde hond zit op de trap van een verlaten huis – maar dan verandert deze foto haar leven!