in

27-jarige trekt in bij 95-jarige weduwe – heeft geen spijt van haar oprechte intenties.

Na het overlijden van haar echtgenoot had de 95-jarige Florence wanhopig iemand nodig om mee te praten. Ze dacht dat ze niets te verliezen had toen ze zich inschreef voor een “homeshare” plan dat senioren in contact brengt met jongere kamergenoten.

Toen Florence gekoppeld werd aan een 27-jarige studente genaamd Alexandra, wist ze niets over de vrouw. Maar de eenzaamheid begon echt een tol te eisen, dus nodigde ze de vrouw meteen uit om bij haar in te trekken.

Toen de slechtziende RAF-veteraan ontdekte wat de ware bedoelingen van Alexandra waren, was het al te laat om terug te krabbelen.

Hoewel we in deze wereld snel contact leggen met mensen online, is het geen substituut voor echt menselijk contact. Helaas is de epidemie van eenzaamheid en isolatie alomtegenwoordig in onze hedendaagse maatschappij.

Lees ook  RIVM adviseert inwoners Noord-Brabant: blijf thuis bij milde klachten

Florence is een van de meer dan 9 miljoen volwassen in het VK die bekennen dat ze altijd eenzaam zijn. Soms is dat verlangen naar menselijk contact zo diep dat ouderen alle vooroordelen achterwege laten en een vreemde in hun huis binnenlaten.

Op een dag zag Florence in een dagblad een advertentie voor homesharing, en het leek een win-win situatie. In ruil voor het houden van gezelschap en helpen in het huishouden, zou de kamergenoot goedkoop onderdak krijgen.

De kinderen van Florence zijn getrouwd en hebben hun eigen levens. Het enige wat ze wilde was iemand om af en toe mee te kletsen. Maar ze kreeg veel meer dan ze gehoopt had toen Alexandra in haar leven kwam. Florence vertelde aan de BBC:

“Ik wilde het doen omdat ik erg eenzaam was. Wanneer je op pensioen gaat, gebruik je je hersenen niet meer. Je bent niet meer zo actief en verveeld je rot. Plotseling is er niets meer.”

Lees ook  Politie kreeg anonieme melding over terreurplan Haagse steker

Pas toen ze haar jongere kamergenoot ontmoette, besefte Florence pas echt waar ze aan begonnen was. De bejaarde vrouw had al jarenlang kamergenoten gehad, maar Alexandra was helemaal anders.

Met een leeftijdsverschil van 68 jaar hadden de twee vrouwen heel wat gemeen met elkaar. Alexandra werd verondersteld om Florence comfortabel en veilig te doen voelen in haar eigen huis. Maar nadat de twee elkaar ontmoetten, gebeurde er iets anders.

Toen zag Florence pas de ware aard van Alexandra! De bejaarde vrouw had nooit durven dromen hoe zeer haar leven wel zou veranderen wanneer ze iemand de sleutel van de deur hoorde omdraaien.

 

Bruid overlijdt enkele weken voor de bruiloft aan hersenaneurysma. Door haar dood redt ze het leven van anderen.

Pasgeboren baby werd gevonden in de laadbak van een pick-up. Verpleegster werpt 1 blik op hem en weet meteen waar hij vandaan kwam.