in

25-jarige vrouw zal binnen één week overlijden – haar laatste bericht is belangrijk voor ons allemaal

De 25-jarige Nardya Miller is geboren en getogen in Brisbane in Australië, en dit is ook de plek waar ze waarschijnlijk zal gaan sterven – ze heeft nog maar enkele dagen te leven.

Nardya lijdt haar hele leven al aan cystic fibrosis, waardoor onder andere dik slijm zich in de longen ophoopt, waardoor ademen heel moeilijk wordt.

In 2015 onderging ze een dubbele longtransplantatie. Maar het geluk hield maar 2 jaar aan – een maand geleden kreeg ze te horen dat haar lichaam de nieuwe longen aan het afstoten was.

De nieuwe longen waren Nardya’s laatste hoop. Met nog slechts enkele dagen te leven, publiceerde ze een laatste bericht op het sociale netwerk Instagam, wat nu over de gehele wereld verspreid wordt.

Ze heeft een belangrijke boodschap voor ons allemaal.

Hier schrijft ze:

Misschien heb ik je al mijn hele leven gekend, of misschien 10 jaar. Al heb ik je maar heel kort gekend: in ongeveer een week zal ik nooit meer kunnen voelen.

Lees ook  Als je een hart hebt, dan kan je dit bericht niet zomaar aan je voorbij laten gaan. De hele wereld moet te weten komen wat er gebeurde!

Ik zal nooit meer je gezicht kunnen zien, met je kunnen praten, je aanraken, ik hou je nooit meer vast. Maar de herinneringen aan de liefde, vriendschap die we hebben gehad zullen altijd blijven. Iedereen die in mijn leven is geweest wil ik bedanken, want ik ben zo gezegend met mijn geweldige leven geweest.

Dus enorme dank aan iedereen die een onderdeel van mijn reis in deze gekke wereld is geweest. Zelfs als je mijn leven op een moment goed of slecht gemaakt, heb je me gemaakt tot de vrouw die ik nú ben.

De dingen lopen in het leven nou niet altijd zoals je van plan bent, en er zullen altijd geweldige dingen zijn waar ik nooit naar toe zal gaan of die ik nooit te zien zal krijgen. Maar ik zal waken over jullie waken. Altijd.

Ik zal nooit opgeven. Ik heb dat nog nooit gedaan. Maar laat me nu gewoon gaan.

Lees ook  Temptation-Yasmin deelt heftige beelden van anorexiaperiode

De details van mijn begrafenis worden hier worden gepubliceerd zodat alles georganiseerd kan worden.

Alsjeblieft, heb geen medelijden met mij. Alles wat ik wil is om te worden herinnerd als het meisje dat iemands dag in ieder geval een keer mooier heeft gemaakt.

En ik vraag je, leef je leven zo veel als je kunt.

Nardya krijgt nu dag en nacht zuurstof toegediend om te kunnen ademen. Haar vrienden en familie zijn nu samen met haar vriend Liam een inzamelingsactie begonnen om hun schulden af te lossen – en het laatste bericht van de 25-jarige verspreidt zich nu over de hele wereld.

De belangrijke boodschap van Nardya is dat we meer moeten genieten van het leven, maar ook dat meer mensen zich laten registreren als orgaandonor. Wilt u meer informatie over orgaandonatie? Dan kan je hier kijken.

Help je mee Nardya’s laatste bericht te delen met je dierbaren, zodat meer mensen haar boodschap kunnen horen?

Pestkoppen gooien rugzak van dove student in een toilet. Dan haalt mama hem van school.

Thaise politie jaagt op de moeder, die haar zoontje met een plastic koord vastbond