in

2,5 jaar cel geëist voor sadistische ontvoering 17-jarige jongen

Het is april 2019 als een 17-jarige Schiedamse jongen ’s avonds, na zijn werk, in een auto wordt getrokken.

Hij krijgt harde klappen, wordt ontvoerd en urenlang vernederd in een kelderbox. Het Openbaar Ministerie heeft nu 2,5 jaar cel geëist tegen vier verdachten.

Het viertal wordt verdacht van ontvoering en mishandeling van de jongen. Volgens het OM had de jongen een liefdesrelatie met de 18-jarige dochter van een van de verdachten, een 39-jarige Schiedamse.

De vrouw ontdekte dat hij seksueel getinte filmpjes en foto’s van haar dochter op zijn iPhone had staan.

Zij en haar partner, broer en een vriend dwongen het slachtoffer de beelden te wissen. Dat deed hij, maar korte tijd later werd hij alsnog ontvoerd en mishandeld. De verdachten waren bang dat er toch nog kopieën op zijn iCloud stonden.

Lees ook  Slimme opa wordt lastig gevallen door motorrijders – maar zijn wraak is van onschatbare waarde

“Tijdens zijn verblijf in de kelderbox moest de jongen onder bedreiging van een taser bij zichzelf ontuchtige handelingen verrichten met een banaan en een komkommer”, schrijft het Openbaar Ministerie.

“Ook moest hij als een kat melk uit een schoteltje likken. De jongen werd daarbij gefotografeerd.”

Eigen rechter
De verdachten planden de ontvoering en vernedering al enkele dagen voor de gebeurtenis, blijkt uit appgesprekken.

“Dat je als moeder enorm schrikt van bepaalde foto’s en appgesprekken van je dochter met haar vriendje is voor te stellen”, zegt de officier van justitie.

Lees ook  ’Helft demente ouderen in verpleeghuis Rotterdam overleden door corona virus’

Maar, vervolgt de officier: “Het gaat hier om vier volwassenen die een jongen van 17 hebben meegenomen, vastgehouden en vernederd. Daar past alleen een gevangenisstraf bij. Er is voor eigen rechter gespeeld.”

Het viertal wordt niet alleen ontvoering, ontucht en mishandeling ten laste gelegd. De vrouw en de drie mannen worden ook verdacht van het vervaardigen van kinderp*rno.

Op het moment dat de jongen in de kelderbox werd vernederd, was hij minderjarig. De rechtbank in Rotterdam doet over twee weken uitspraak.

Amsterdam: statushouders krijgen voorrang op mensen met medische problemen

Achtjarig meisje overlijdt door vallende tak in bizar ongeluk