in

20-jarige hangt bordje op nadat fietsendief haar enige manier om op het werk te geraken had gestolen … Dan wordt er op de deur geklopt.

Amanda Gotham was kapot nadat haar enige transportmiddel om op het werk te geraken gestolen werd. De dief had alleen het slot en het voorwiel achtergelaten. In plaats van te klagen over haar gestolen fiets of zelfs nog maar de politie te bellen, besloot Gotham om een bordje achter te laten.

Om precies te zijn een bordje van 2,5 meter breed met een boodschap in gele verf aan de dief.

Haar bordje las: “Aan de persoon die mijn fiets stal. Ik hoop dat je hem meer nodig hebt dan mij. Hij kostte $200 en ik had hem nodig om op mijn werk te geraken. Ik kan me geen andere veroorloven. Steel de volgende keer maar de Peugeot van een hipster. Of steel gewoon niet! P.S. Breng hem alsjeblieft terug!”

“Ik voelde me een beetje belachelijk toen ik het bordje schreef. Want als ik mijn fiets dubbel zo goed beveiligd had, zou ik me niet in die situatie bevinden”, schreef Gotham op haar blog. “Maar ik wist dat er in de buurt nog fietsen gestolen werden. Het bordje bleef zeven dagen lang hangen.”

Lees ook  Hulpverlener uitgescholden voor het blokkeren van de weg om een stervende patiënt te helpen.

Ongeacht hoe belachelijk ze zich toen voelde, was Gotham niet voorbereid wat er zou gebeuren als antwoord op haar bordje.

Enkele dagen later werd er op haar deur geklopt, en ze opende de deur om twee jonge Noord-Afrikaanse mannen te zien staan. “Een van hen had een blauwe mountainbike bij zich”, schreef Gotham.

“Ben jij diegene wier fiets gestolen werd?”, vroeg een van de jongens, Michael. “Dat is me ook al overkomen, en ik had deze fiets nog liggen, dus misschien dat jij hem wel zou kunnen gebruiken.”

Gotham zei dat ze erg gecharmeerd was door het aanbod, maar ze wist niet of de fiets wel geschikt zou zijn.

“Maar het was duidelijk dat het niet om de fiets ging, het ging om hun eerlijke verlangen om te helpen”, schreef ze. “Ik aanvaardde en was erg geraakt door de menselijkheid van het gebaar.”

Enkele dagen later verscheen er een vrouw van middelbare leeftijd aan haar deur met de vraag wat voor ’n fiets ze nodig had. Gotham had zich ondertussen aangemeld bij het CitiBike programma.

Lees ook  5 enge symptomen van een hersentumor die de meeste mensen negeren

“Ik zei haar dat het belangrijkste was dat ze was langsgekomen. Ik bedankte haar uitgebreid”, schreef Gotham.

Toen ze terug naar boven ging werd er opnieuw aangebeld. De man aan de deur vroeg haar over het bordje en vroeg wat hij kon doen om haar te helpen. Ze vertelde hem over de fiets en zei opnieuw “dat het belangrijkste was dat mensen erom gaven.”

“Ik postte een foto op Instagram, en we begonnen wat te praten, en ik vroeg me af of ik het bordje zou kunnen kopen voor $200?”, vroeg de man. Hij legde uit dat hij en kunsthandelaar is en wel wat zag in haar bordje.

Gotham verkocht hem het bordje en bracht de blauwe fiets naar een lokale fietsenwinkel genaamd Court Cycles. De eigenaar JoAnne Nicolosi hielp de fiets opknappen en ze stelden hem buiten haar winkel tentoon om tegen eind maart een geschikte eigenaar te vinden.

“Elke burger die een fiets nodig heeft zou een goede daad die ze deden moeten delen met de hashtag #KarmaCycle en dan maken ze kans.”

Dokters zeggen dat 2-jarige jongen met Downsyndroom jarenlang niet zal kunnen praten. Dan grijpt zus haar gitaar.

Bejaarde vrouw op de bus bekent de droevige reden waarom ze alleen naar de bioscoop gaat.