in

2 maanden oude puppy werd tot op het randje van de dood mishandeld, maar haar honger houdt haar in leven.

Helaas leven we in een wereld waarin op regelmatige basis vreselijke dingen gebeuren. Je kunt er niet aan ontsnappen en het is de droevige realiteit van het leven. Maar te midden van al dat kwade, zien we dat het goede vaak overheerst. In het geval van een kleine puppy zorgde een beetje liefde voor haar redding!

Twee vrouwen uit Libanon hadden een normale dag. Ze waren onderweg naar Beiroet toen ze iets vreemd opmerkten.

Ze zagen een traag bewegende puppy langs de kant van de weg. Toen ze besloten om wat dichterbij te kijken, was het duidelijk dat er iets vreselijk fout was! De hond was helemaal in elkaar geslagen, maar het ergst van al was een gat ter grootte van een golfbal in haar hoofd.

De twee vrouwen waren geschokt en wisten dat ze iets moesten doen. Deze puppy leek nog nauwelijks in leven en zonder hun hulp zou ze dat weldra niet meer zijn. Een van de vrouwen genaamd Amal Andari is vrijwilligster bij het asiel Animals Lebanon.

Andari legde uit: “We zagen een gat in haar hoofd. We stopten en wandelden naar haar toe. Ze was een beetje bang, maar toen we haar riepen kwam ze en kwispelde ze met haar staart. Ze benaderde ons langzaam en we gaven haar een beetje water.”

Lees ook  Rouwende hond wil zijn overleden baasje niet verlaten.

Ze waren niet zeker wat er met deze puppy gebeurd was. Ze leek amper twee maanden oud. Ze besloten om wat rond te vragen of de lokale bewoners iets meer wisten over de hond. Niemand leek iets te weten. Ze wimpelden de situatie af en beweerden dat de hond door een ander dier werd aangevallen.

Andari en haar vriendin wisten echter dat deze verwondingen onmogelijk door een ander dier veroorzaakt werden. Er waren geen bijtwonden en niets wees erop dat een ander dier de hond aangevallen had. Het was duidelijk dat deze hond het slachtoffer was geworden van een menselijke dierenbeul.

Andari wist dat het tijd was om het hondje naar de dierenarts te brengen. Wat ze daar ontdekten, liet hen sprakeloos achter.

De röntgenfoto onthulde dat deze arme, onschuldige hond een dozijn keer werd beschoten met pellets van een shotgun. De dierenarts gaf de hond 25 procent overlevingskans. Ze was ook halfblind omdat ze in een oog geraakt werd. Haar toekomst zag er niet meteen rooskleurig uit.

Lees ook  Drie basisscholen in Glanerbrug dicht door meester met corona

“Er waren zoveel pellets”, vertelde Andari. “We denken dat enkele tieners haar voor de lol beschoten.”

Andari was vastbesloten om haar te redden en doopte haar Bondok. “Ze heeft zin om te leven”, zei Andari. “Ze wilde leven – dat geloof ik echt.”

Ze besloten om de pellets niet te verwijderen omdat dit meer kwaad dan goed zou doen. In plaats daarvan werden de wonden gereinigd en kreeg ze antibiotica. Ze moest ook behandeld worden voor het parvovirus, wat levensbedreigend kan zijn als het onbehandeld blijft.

Sindsdien gaat het heel wat beter met Bondok! Maar het is nog wel even afwachten of de pellets inwendige schade veroorzaakt hebben.

De dierenarts denkt dat dit niet het geval is omdat ze de eerste vier dagen goed doorstond. Nu heeft ze meer energie dan ooit tevoren, en grijpt ze deze tweede kans in het leven met beide pootjes!

DEEL als ook jij blij bent dat deze lieve hond het haalde!

Echtpaar zingt prachtig “One Day” in de auto en hun 6-maanden oude dochtertje geniet zichtbaar!

1-jarige Siamese tweelingen mogen voor het eerst naar huis na succesvolle 11 uur durende scheidingsoperatie.