in

2-jarig vechtertje verslaat stadium 4 kanker na 450 dagen slopende behandelingen.

Neuroblastoom is een kanker die vooral kinderen onder de vijf jaar treft. Het is het gevolg van onrijpe zenuwcellen en die kunnen zich in verschillende delen van het lichaam ontwikkelen. Ze worden het vaakst aangetroffen in de bijnieren.

De behandeling bestaat uit operaties, chemotherapie, bestraling, beendermergtransplantatie of immunotherapie. De behandeling van de patiënt hangt af van het stadium van de neuroblastoom. De vijfjarige overlevingsratio is afhankelijk van de risicofactor van het kind, maar is doorgaans hoger dan 50 procent.

Maar laat je niet misleiden door de statistieken. Neuroblastoom is een moeilijk kanker om te behandelen, zeker wanneer de kinderen de diagnose van stadium 4 hebben.

Molly Hughes, een 21 maanden oude peuter, kreeg in 2017 de diagnose van neuroblastoom stadium 4. Haar moeder, Chelsea Hughes, zei aan CNN dat de kanker uitgezaaid was naar vrijwel haar hele lichaam.

LEES OOK!
Twee jonge kinderen, moeder en oma overleden bij drama Etten-Leur, politie zoekt vader (33)

Om de ziekte te bekampen, moest ze een intense behandeling ondergaan. In de loop van 15 maanden bracht het meisje 130 dagen door in het ziekenhuis, waar ze chemotherapie kreeg, stamceltransplantaties, operaties, bestraling en immunotherapie.

“We zijn zo dankbaar dat ze al die behandelingen doorstond”, zei Chelsea. “Het was hard. Ze werd erg ziek. De behandeling zijn zo wreed voor het lichaam van kinderen.” Chelsea vertelde aan CNN ook dat de behandelingen tot gehoorverlies leidden en dat het meisje nu een gehoorapparaat moet dragen.

LEES OOK!
'Vier doden gevonden in huis Etten-Leur'

Na vijf slopende chemotherapiesessies, kreeg Chelsea eindelijk een belangrijk telefoontje. “Ik viel bijna op de grond nadat ik op het telefoontje kreeg en knuffelde haar vijf minuten lang”, zei Chelsea. Het kleine meisje was eindelijk in remissie. De familie van Molly was zo opgelucht!

Om het goede nieuws te vieren, is het gezin van plan om op uitstap te gaan naar het strand. Tijdens de behandeling was het voor Molly moeilijk om in het water te spelen (omwille van de baxters), iets waar ze heel erg van houdt.

Nu kan ze zoveel plonzen als ze wil!

DEEL dit heuglijk nieuws met je vrienden! We wensen Molly alleszins het allerbeste

Dit is de reden waarom Sarah (9) zo erg moest huilen toen ze koningin Máxima zag

Dode hond gevonden in vuilniszak