in

19-jarige trouwt met beste vriend. Twee dagen later overlijdt ze op Valentijnsdag in zijn armen.

Twee dagen voor Valentijnsdag trouwden de 21-jarige Joshua Ordoñez en de 19-jarige Lydia Dominguez op de 10e verdieping van het Kinderziekenhuis van El Paso. De twee hadden elkaar online leren kennen in 2017, en ontmoetten elkaar voor het eerst persoonlijk op Thanksgiving.

Lydia overleed amper twee dagen na hun huwelijk. Ze werd omringd door Joshua en haar familie. Vier jaar geleden kreeg ze de diagnose van nierkanker. Toen de dokters de nier wilden verwijderen, zagen ze dat de kanker was uitgezaaid naar haar darmen en lymfeknoppen. Vorig jaar in oktober zaaide het verder uit naar haar lever en longen. Lydia besloot om de behandeling stop te zetten. Op het ogenblik van haar overlijden kreeg ze alleen nog maar medicatie om het lijden te verzachten.

Lees ook  Bestelwagen gestolen met rolstoel voor gehandicapte zoon erin. Politie verbluft familie met 1 telefoontje.

Audrey Garcia, directeur marketing van het kinderziekenhuis, deelde het volgende over het overlijden van Lydia.

“Deze ochtend werd ze wakker en ze zei dat ze het warm had en dat ze haar haar moest doen. Dus deed mama haar haar in een dot. Nadien werd ze een beetje zwak en ging liggen. Ze draaide zich om naar haar echtgenoot en lachte. Ze zat rechtop en gaf hem de grootste knuffel. Dan ging ze terug liggen en haar familie zei haar dat het oké was. Ze kon het laten gaan en twee ademhalingen later was ze weg.”

De bruiloft werd georganiseerd door het personeel van het ziekenhuis. Ze organiseerden alles in amper twee uur. Ze hadden taart, eten en een poster om te handtekenen. Lydia droeg een witte trouwjurk met rode bloemen in haar haren.

Lees ook  Trein raakt betrokken bij dodelijk ongeval en inzittende schrijft NS indrukwekkend bericht

Het stel werd getrouwd door Robert Warmath, een pastoor van de Del Sol kerk. Warmath noemde de ceremonie een trouwbelofte. De twee hadden geen wettelijk huwelijk. Dat maakte echter niet uit voor hen. Joshua houdt met heel z’n hart van Lydia.

De laatste wens van Lydia werd vervuld. Ze trouwde met haar beste vriend, Joshua. God zegen hen. Er waakten engelen over hen die dag. Het ziekenhuis was zo aardig om alles te regelen. Ze verdienen alle erkenning van de wereld voor hun generositeit.

Kijk hoe vrijgesproken gevangene herenigd wordt met de puppy die hij in de gevangenis opvoedde.

9-jarige met kanker zegt ´ik moet stoppen´ – de reactie van zijn vader geeft me tranen in m´n ogen