in

16-jarige jongen vergrijpt zich aan 6-jarig meisje en vermoordt haar

Een rechtbank in het Schotse Glasgow heeft een 16-jarige jongen veroordeeld tot minimaal 27 jaar gevangenisstraf voor de ontvoering en verkr*chting van en moord op de 6-jarige Alesha MacPhail. De rechter noemde de tiener ‘een koud, ongevoelig, berekenend en gevaarlijk persoon’.

De tiener heeft uiteindelijk bekend dat hij het meisje heeft gedood, hoewel hij ontkende iets verkeerd te hebben gedaan.

Tijdens de behandeling van de zaak probeerde hij de schuld in de schoenen te schuiven van de partner van de vader van het meisje.

De gruwelijke feiten schokten heel Groot-Brittannië afgelopen zomer. Alesha verbleef bij haar grootouders, haar vader en zijn nieuwe vriendin op het vakantie-eiland Bute voor de kust van Glasgow, toen ze plots uit haar bedje verdween.

Haar opa ontdekte op de ochtend van 2 juli dat ze weg was. Er volgde een grote zoekactie, waaraan heel wat eilandbewoners deelnamen, en na enkele uren werd haar lichaam zonder kleding gevonden in een bos.

Lees ook  Pakita was 2 jaar lang eenzaam en vermist – kijk haar reactie als ze een bekende geur herkent!

Catastrofaal
De dader, die volgens zijn moeder verslaafd is aan computerspelletjes, takelde het meisje zwaar toe.

De 117 verwondingen die Aaron Campbell (16) haar toebracht, werden tijdens de rechtszaak omschreven als ‘catastrofaal’.

Het meisje werd uiteindelijk door de jongen gewurgd. Haar dood werd door deskundigen toegeschreven aan ‘grote druk op haar gezicht en hals’.

,,Ik ken geen recente zaken die zo veel walging hebben opgeroepen’’, sprak opperrechter Hugh Matthews.

Volgens hem pleegde Campbell ‘een van de slechtste en kwaadaardigste misdaden’ die de rechtbank ooit heeft gehoord.

Zijn moeder gaf Campbell aan. Zij had op beelden van de beveiligingscamera’s aan haar huis gezien dat haar zoon in de bewuste nacht tot drie keer toe hun woning had verlaten.

Lees ook  Patricia Paays grote geheim onthuld!

Die lag in dezelfde straat als die van de familie van Alesha. Aanvankelijk dacht ze dat hij gewoon iets gezien kon hebben, maar er bleek al snel meer aan de hand.

Agenten slaagden er met de beelden in om een tijdlijn te maken van wat de jongen had gedaan. Andere beveiligingscamera’s toonden ook een figuur die in het holst van de nacht langs de kust liep, terwijl hij iets zwaars meezeulde.

Toen later ook het dna van de jongen op het lichaam van Alesha en op haar kleren werd gevonden, kon hij geen kant meer op.

Vastgebonden jongen (13) gekaapte bus voorkwam een ramp

Gaan de nieuwe verleid(st)ers drama veroorzaken in Temptation Island?