in

140 kinderen gevonden begraven met uitgesneden harten: als de waarheid wordt onthuld, wordt de wereld geschokt

Door de hele menselijke geschiedenis heen zijn er veel culturen geweest die dieren hebben opgeofferd om hun goden te behagen. Natuurlijk, nog iets erger, zijn er ook mensen die mensen hebben opgeofferd.

Een van de ergste gevallen in de recente geschiedenis werd ontdekt tijdens een opgraving in Peru, en het is niet voor degenen met een zwakke maag.

“Gezichten geschilderd met een rood pigment, open monden die nog steeds lijken te huilen van pijn, restanten van textiel die hun kleine lichamen onderdrukten, ontwrichte ribben, een doorsnee borstbeen en talrijke skeletten van de jongeren.” Dit was het beeld dat, volgens National Geographic, archeoloog Gabriel Preto vond, toen hij in 2011 leiding gaf aan een opgraving gericht op Huanchaquito-Las Llamas in het noorden van Peru.

Lees ook  1 april: Efteling laat baby's toe in de Python

Opgraving die de wereld schokte

De mensen die in het gebied woonden, hadden de archeoloog verteld dat er op een bepaalde locatie nog resten te vinden waren. Ze hadden gelijk: Preto’s eerste speurtocht onthulde de skeletten van 42 kinderen en 76 lama’s.

Tegen de tijd dat de opgraving compleet was, hadden ze in 2016 overblijfselen gevonden van meer dan 140 meisjes en jongens – allemaal tussen 4 en 14 jaar oud, evenals de botten van 200 lama’s.

Volgens de National Geographic is de meest waarschijnlijke conclusie dat deze kinderen en dieren ergens tussen 1400 en 1450 zijn gebruikt bij offerplechtigheden. Dit wordt ondersteund door beoordelingen van de textielmonsters die op de locatie zijn gevonden.

De Chimu-beschaving

Men denkt dat de site is gebouwd door het Chimu-rijk.

Lees ook  Pijnlijk: Wesley Sneijder doet boekje open over Yolanthe!

“Er zijn aanwijzingen voor menselijke offers bij de Azteken, Maya’s en Inca’s dankzij de Spaanse koloniale kronieken en moderne wetenschappelijke opgravingen, maar” de ontdekking van een grootschalige offerplek in de weinig bekende en precolumbiaanse Chimu-beschaving is ongekend in het Amerikaanse continent en misschien in de hele wereld “, zegt Kristin Romey.

“De skeletresten (een doorsnee borstbeen en ribben in de uitgezette toestand) bewijzen het gebruik van macaber geweld: hun borsten werden geopend, waarschijnlijk om hun harten eruit te halen”, luidt het artikel.

Wauw! Velen geloven dat dit het grootste bekende kindoffer in de geschiedenis is. Kun je je voorstellen dat zo’n vreselijk iets vandaag gebeurt?

Deel als dit verhaal je de rillingen gaf!

Zoon krijgt plots vreemde uitslag – wanneer moeder beseft wat er gebeurt, brengt ze hem onmiddellijk naar de spoedgevallen

Ze verloor de helft van haar gezicht in 1999, nu hebben haar artsen eindelijk haar een reden gegeven om het masker te verwijderen