in

12-jarig meisje dat door pestkoppen “afvalmeisje” wordt genoemd, weigert te stoppen met het verzamelen van vuilnis.

Een student aan de Hellesdon High School in Norwich, Engeland, werd door pestkoppen “afvalmeisje” genoemd. Die bijnaam kreeg ze omwille van haar milieuvriendelijke aard, maar dat hield haar niet tegen om het milieu verder schoon te maken. Met het mandje op haar fiets verzamelt de 12-jarige Nadia Sparkes al het vuilnis op de route van en naar school. Volgens de Eastern Daily Press doet ze dat al sinds september van vorig jaar.

Ondanks haar goede bedoelingen, gaven enkele kinderen op school haar de bijnaam “afvalmeisje” en pestten haar omwille van haar onbaatzuchtige inspanningen om de planeet te helpen.

Maar in plaats van het hoofd te laten hangen, gebruikt ze de negativiteit als motivatie.

Lees ook  Deze vader sloeg zijn eigen babytje een 12-voudige schedelbreuk omdat hij huilde tijdens een potje FIFA... AFSCHUWELIJK!

“Ik ga niet stoppen met wat ik doe omwille van hen. En als ze me afvalmeisje blijven noemen, kunnen ze dat met respect zeggen”, zei ze. “Ik doe iets om de wereld te beschermen waar ook zij in leven. Het is iedereens taak. We zijn allemaal verantwoordelijk om deze wereld veilig te houden, in plaats van te geloven dat het altijd de taak is van iemand anders.”

De moeder van Nadia, Paula, zegt dat ze extreem trots is op haar dochter dat ze zo opkomt tegen haar pestkoppen. Maar ook omdat ze opkomt voor wat ze gelooft.

Lees ook  Echtgenoot deelt trouwfoto´s, maar mensen zien zijn vrouw en weigeren hem te geloven

“Ik zei haar dat er twee opties waren. Ze kon stoppen met het oprapen van afval, zodat de aandacht zou afgeleid worden en ze haar hopelijk met rust zouden laten. Of ze kon de naam ‘afvalmeisje’ helemaal recht aan doen”, vertelde Paula Sparkes.

Als gevolg van de aandacht in de lokale media, creëerde Nadia een Facebookgroep genaamd “Team Trash Girl” waar ze updates over haar groene inspanningen post.

Je kunt Nadia steunen door je bij haar groep aan te sluiten! En uiteraard ook door zelf je steentje bij te dragen aan een groenere planeet!

Hondeneigenaars zijn volgens een nieuwe studie sociaal intelligenter dan eigenaars van katten.

Visser schrikt van zijn vangst – hij treft iets aan waarmee hij een 25 jaar oud mysterie oplost…