in

10 signalen waardoor je zeker weet dat je relatie voorbij is.

Het is altijd moeilijk om zeker te weten wanneer je relatie voorbij is en wanneer het tijd is om uit elkaar te gaan. Maar soms ligt het antwoord recht onder je ogen, en moet je gewoon met je neus op de feiten gedrukt worden. Dit zijn 10 signalen die erop wijzen dat het dringend tijd is om een andere weg op te gaan …

Je communiceert niet meer

Het gebrek aan communicatie laat een grote leegte achter in je relatie en veroorzaakt aanvankelijk kleine ongemakken om dan in een spiraal van onnodige problemen terecht te komen. Als het echt te moeilijk wordt en blijkt dat het je niet meer zoveel kan schelen, dan weet je wat je te doen staat …

Geen seks meer
Een gezond seksleven, en een dat de seksuele verlangens en libido’s van beiden bevredigt, is belangrijk in elke relatie. Maar als je tijd tussen de lakens van opwindend en experimenteel vervaagde tot saai en repetitief, dan is het belangrijk om na te gaan waarom dat zo is. Af en toe een dipje is normaal, maar als je van 60 naar 0 gaat, zit je relatie duidelijk in de diepvries.

Je verveelt je
In het begin waren de romantische gebaren overvloedig en elke kleine blijk van affectie was voldoende om het vuur aan te wakkeren. Maar nu zijn de wittebroodsweken over en jullie tijd samen beperkt zich tot samen voor de buis zitten, eerder dan romantische wandelingen in het park of uit eten gaan.

Lees ook  Doktoren zeggen dat watermeloen DIT kan betekenen voor je bloeddruk. Ik geloof mijn ogen niet!

Als je partner niet meer de inspanning kan leveren om samen leuke dingen te doen, moet je je de vraag stellen hoeveel deze relatie voor elk van jou betekent. Als zij niet meer geïnteresseerd zijn, waarom zou jij dat dan nog zijn?

Je vermijdt toekomstplannen
Boezemt meer tijd doorbrengen met je partner je angst in? Dan is het tijd om eens goed in de spiegel te kijken. Verliefd zijn zou nooit enige inspanning mogen vergen. Meer nog, je zou eerder de dagen moeten aftellen naar een romantische uitstap of uitkijken naar dat rustige avondje dat jullie samen gepland hebben.

Er is geen affectie meer
Herinner je je nog de laatste keer dat je je partner echt gemist hebt? Zeg je vaak dat je van hem/haar houdt? Gezellig knuffelen? Als die gevoelens iets van het verleden zijn geworden, dan is je relatie emotioneel aan vernieuwing toe. Als je je partner niet wil omhelzen en hem/haar niet mist, is het tijd om verder te gaan.

Je dagdroomt
We hebben het over complete dagdromen over je leven als single, of over hoe je een nieuwe partner zal aantrekken. Als je begint te dagdromen over andere personen en je je leven inbeeldt als single, is je relatie zo goed als over. Op die manier begin je je emotioneel immers los te maken van je huidige partner en is een breuk doorgaan de volgende logische stap.

Je maakt constant ruzie
Af en toe een flinke woordenwisseling is een uitstekende manier om stoom af te blazen en is best gezond. Het toont aan dat jullie er beiden nog om geven. Maar als je tot het punt komt waarop je alleen maar kunt ruziën en de problemen niet meer kunt oplossen, dan moet je erover nadenken hoe het verder moet in de relatie. Als je niet de moeite kunt opbrengen om problemen samen op te lossen, is de relatie niet meer de moeite waard.

Lees ook  Zeg jij deze zinnen wel eens tegen je kinderen? Dan voed je ze op als sterke kinderen met meer zelfvertrouwen.

Je hebt geen interesse meer
In het begin van je relatie ben je praktisch onafscheidelijk. Je stuurt eindeloze berichten over wat je van plan bent, pleegt nachtelijke telefoontjes over en weer en gaat op spontane dates om toch maar meer tijd met elkaar te kunnen doorbrengen. Als gezellig kletsen over dagdagelijkse onderwerpen je niet meer interesseert, is het tijd om te beslissen of jullie elkaar niet ontgroeid zijn.

Ze hebben je bedrogen
Het is niet onmogelijk om een overspelige partner te bedriegen, vele koppels lukt het en komen er sterker uit. Maar voor sommigen is de horde gewoon onoverkomelijk. Overspel in een relatie brengt altijd schade toe. Het komt erop aan om het vertrouwen te herwinnen. Als je je partner niet kunt vergeven en niet langer kunt vertrouwen, dan is het beter om een stap opzij te zetten.

Heb jij hier ervaring mee? Laat van je horen in de reacties en DEEL dit relatieadvies met je vrienden en familie!

Dit is de nieuwe vlam van Gordon.

Agenten gaan ‘underkoffer’ in winkelcentrum Zoetermeer op zoek naar fietsers