in

10 maanden uitgehongerd: Hond gered uit de klauwen van dierenbeulen.

Bij de lokale politie van het Spaanse Granada liep een verontrustend telefoontje binnen. Een buurtbewoner had een zwaar uitgemergelde hond gevonden en elke minuut telde om haar leven te redden. De politie schakelt meteen de hulp in van de dierenbeschermers van “Albergue de Animales Dog House” en die brengen de hond onmiddellijk naar de dierenarts.

Een hoopje ellende

De redders vinden letterlijk een hoopje ellende. De hond is zo uitgehongerd dat ze nog amper 7 kg weegt. Elke knook drukt pijnlijk door haar huid. De hond is zo uitgemergeld dat ze zelfs haar eigen lichaamsgewicht niet meer kan dragen. De dierenbeschermers dopen de hond Barilla, omdat ze zo dun is als spaghetti.

Haar organen kunnen het elk ogenblik laten afweten en iedereen is er zeker van dat ze de nacht niet zal overleven. Maar een laatste glinstering in haar ogen verraadt dat ze wil vechten om te leven.

Lees ook  Zwarte tiener onthult hartverscheurende regels die zijn moeder voor hem maakte om veilig te blijven

Voor er aan eten gedacht kan worden, krijgt ze een injectie om haar bloedsomloop te stabiliseren. Pas daarna kan ze kleine porties voedsel en water innemen. Ze wordt dagelijks 5 tot 6 keer gevoerd en komt zo 1 kg bij. En met haar gewicht groeit ook haar zelfvertrouwen.

De dierenbeschermers schatten dat de dappere hond 10 maanden oud is en vermoeden dat ze al die tijd opgesloten werd – zonder voeding of water. Maar eindelijk leert Barilla dat er ook goede mensen zijn.

Week na week verbetert haar gezondheidstoestand. Langzaam maar zeker komt een prachtige hond tevoorschijn. Ze is wellicht een Belgische herdershond mix.

Lees ook  Hond merkt vreemde op in de luchthaven en weet onmiddellijk dat hij troost nodig heeft.
Een nieuwe thuis

Voor het eerst in haar leven lijkt Barilla gezond en gelukkig. En daar heeft ze alle reden toe, want haar leven hing aan een zijden draadje.

Maar het allerbeste nieuws moet nog komen: dierenbeschermer Eduardo Rodriguez werd op het eerste zicht verliefd op de hond en adopteerde haar.

Ze werd met open armen ontvangen door hem, zijn vrouw en dochter, en nog eens vijf andere honden van het huishouden.

Er wachten haar nog vele gelukkige dagen en hopelijk kan ze haar wrede verleden snel helemaal vergeten. De dierenbeul die haar dit aandeed, werd ondertussen opgespoord en gevonden.

Eind goed, al goed!

Celine Dion plaatst een foto van haar 7-jarige tweeling – zie dan de grote gelijkenis met hun vader

“Slaap zacht knapperd”, ouders nemen op hartverscheurende wijze afscheid van 9 maanden oude zoontje