in

10-jarige jongen met syndroom van down begint te spelen aan kassa van supermarkt – reactie van winkelmanager gaat viraal

Wanneer ze op hun best zijn, zijn kinderen creatief, nieuwsgierig en hebben ze de neiging om te doen wat ze willen.

Allemaal goed en wel, behalve dat het de levens van ouders geregeld overhoop haalt. Zeker wanneer ze hun kinderen meenemen naar openbare plaatsen kan er soms van alles gebeuren. In de cinema, het winkelcentrum, groentewinkel, enzovoort.

David Burke is vader van zijn 10-jarige zoon Jay. Jay heeft het Syndroom van Down en weet maar al te goed hoe moeilijk het is wanneer je kind zijn zinnen op iets heeft gezet. Zeker als dat tegen de zin is van de ouders.

Jay Burke, die geboren is met het Syndroom van Down, gaat graag met zijn papa naar de winkel Tesco. Voor hem is dat een hele belevenis. Hij is gefascineerd met alles wat er in de winkel gebeurt, en kijkt zich de ogen uit het lijf wanneer hij tussen de rekken loopt.

Tezelfdertijd geeft David toe dat het geen eenvoudig proces is. “Gaan winkelen met een kind met speciale behoeften is zeer moeilijk,” vertelde hij aan Daily Mail.

Op een bepaalde dag in de supermarkt zou dat bewezen worden. Het werd een memorabele dag. Want toen ze op een dag klaar waren met winkelen en aan de kassa stonden, stopte Jay niet met spelen aan een gesloten kassa. Hij creeerde zijn eigen rij met inkopen en begon de producten zelf te “scannen”.

David probeerde zijn zoon bij hem te roepen, maar Jay was vastberaden. Hij wilde een winkelverkoper worden.

MOOI GEBAAR
Toen de baas van de winkel, James, opmerkte wat Jay aan het doen was besefte hij dat de 10-jarige jongen niet zomaar zou stoppen. In dergelijke situaties zouden vele winkelmanagers het geduld verliezen en een groot probleem gemaakt hebben, maar niet James. Integendeel, de winkelmanager opende een gesloten kassa zodat de jongen de spullen kon scannen.

Jay kreeg de kans om zijn droom te vervullen en heel even ook winkelbediende te zijn. Hij begroette de klanten vrolijk en sloeg een praatje met hen terwijl hij scande.

Voor David was het een trots moment.

“Een geweldige dank aan het winkelpersoneel. Jay was dolgelukkig,” vertelde hij aan BBC News.

“Jay is echt een zonnestraaltje en dit toont nogmaals aan dat wanneer je kinderen met speciale noden wat extra geduld en aandacht geeft, ze dat terugbetalen met een glimlach,” vertelde David aan Daily Mail.

Wat een fantastisch gebaar van deze winkel! Het maakte mijn hart warm om te zien hoe gelukkig Jay was toen hij zijn droom in vervulling zag gaan. Deel aub dit artikel als jij ook vindt dat dit een prachtig moment was.

Bekijk de clip hieronder om Jay in actie te zien:

Rafael van der Vaart komt met slecht nieuws

Ben je rustig een ijsje aan het bestellen, trekt je vriendin je broek ineens omlaag…