in

10 enge symptomen van blaaskanker die elke vrouw moet weten

Volgens de Mayo Clinic begint blaaskanker meestal in de cellen langs de binnenkant van de blaas.

Over het algemeen treft blaaskanker oudere volwassenen, maar het kan mensen van elke leeftijd treffen.

De meeste gevallen van blaaskanker worden vroeg gediagnosticeerd wanneer de kanker zeer behandelbaar is maar helaas komt blaaskanker zelfs in een vroeg stadium vaak terug.

Hierdoor ondergaan overlevenden van blaaskanker meestal veel vervolgonderzoeken.

Symptoom 1: Bloed in de urine

De American Cancer Society legt uit dat het eerste symptoom dat veel mensen ervaren wanneer ze blaaskanker hebben bloed in hun urine is.

De hoeveelheid bloed kan variëren. Soms zal er zoveel bloed zijn dat de urinestraal een andere kleur heeft, terwijl het andere keren niet eens merkbaar is.

Vaak kan bloed in de urine komen en gaan, maar het is de moeite waard om contact op te nemen met je arts als je bloed in je urinestraal ziet.

Hoewel er een kans is dat bloed in de urine betekent dat je blaaskanker hebt zijn er ook een aantal andere redenen waarom je bloederige urine kunt ervaren zoals infectie, nier- of blaasstenen of niet-kankerachtige tumoren.

Symptoom 2: Frequent urineren

Soms, maar niet altijd zal blaaskanker een verandering in je urinegewoonten veroorzaken of blaasirritatie veroorzaken.

Een verandering die sommige mensen opmerken is de noodzaak om vaker te urineren.

Sommige mensen hebben ook het gevoel dat ze meteen moeten plassen, zelfs als ze geen volle blaas hebben.

Symptoom 3: Pijn of branderig gevoel tijdens het plassen

Lees ook  Karin bloemen is 25 kilo afgevallen door dieet

Pijn of een branderig gevoel tijdens het plassen is een ander symptoom van blaaskanker.

Nogmaals, er zijn andere mogelijke oorzaken voor de pijn en / of branderigheid maar je moet dit altijd met je arts bespreken om erachter te komen waarom je zo’n ongemak ervaart.

Symptoom 4: Moeilijk plassen

Aangezien de meeste mensen geen problemen hebben met plassen wanneer ze het gevoel hebben dat ze moeten gaan kan dit symptoom automatisch een alarm geven voor iemand die het ervaart.

Als je merkt dat je problemen hebt met het produceren van plas of als je een zwakke urinestraal hebt is het misschien tijd om het door een arts te laten controleren.

Symptoom 5: Onderrugpijn aan één zijde

Pijn in de onderrug kan een symptoom zijn van verschillende medische problemen – van een hernia tot menstruatiekrampen – maar als je pijn opmerkt die specifiek bij één kant zit, let dan op.

Eenzijdige pijn in de onderrug is misschien geen reden tot onmiddellijke bezorgdheid maar als je dit symptoom ervaart met andere symptomen je moet je dit melden aan je arts.

Symptoom 6: moe of zwak voelen

Als je plotseling merkt dat je je moe of zwak voelt maar je geen levensomstandigheden kunt bedenken die dit kunnen veroorzaken meld dit dan aan je arts.

Hoewel er verschillende fysieke, mentale of emotionele redenen kunnen zijn voor je vermoeidheid of zwakte kan het ook een teken zijn van gevorderde blaaskanker.

Lees ook  Zo zag Adil uit Mocro Maffia er eerst uit

Symptoom 7: verlies van eetlust / gewichtsverlies

Het verliezen van je eetlust kan je doen denken dat je gewoon ziek aan het worden bent maar als het een tijdje aanhoudt heb je misschien een ernstigere onderliggende oorzaak.

Als je verlies van eetlust wordt gecombineerd met ongewenst gewichtsverlies neem dan contact op met je arts die je kan testen op een verscheidenheid aan onderliggende problemen, waaronder blaaskanker.

Symptoom 8: gezwollen voeten

De meesten van ons associëren gezwollen voeten met zwanger zijn of veel lopen.

Als je merkt dat je voeten zonder duidelijke reden gezwollen zijn kan dit te wijten zijn aan blaaskanker, vooral als je een van de andere symptomen op deze lijst ervaart.

Symptoom 9: onvermogen om te plassen

Net als bij problemen met plassen is het niet meer in staat zijn om te plassen een duidelijker symptoom van blaaskanker.

Als je plasproblemen zo erg worden dat je helemaal niet meer kunt plassen kan dit een teken zijn van meer gevorderde blaaskanker.

Symptoom 10: Bekkenpijn

Als iemand je zou vragen wat je dacht dat een symptoom van blaaskanker zou kunnen zijn zou je waarschijnlijk denken aan bekkenpijn – en je zou gelijk hebben.

Bekkenpijn, of pijn in andere botten, kan een symptoom zijn van blaaskanker.

Naarmate blaaskanker geavanceerder wordt, kan het zich verspreiden naar andere delen van het lichaam wat ook op andere plekken botpijn kan veroorzaken.

Als je enkele symptomen van blaaskanker hebt ga dan naar je arts.

9 vroege waarschuwingssignalen dat je lichaam een tekort heeft aan vitamine C

8 Dingen die mannen liever doen dan s*x