in

10 dingen die aan je veranderen als je je ouders kwijtraakt

Hoewel de dood een natuurlijk en onvermijdelijk deel van het leven is, kan het voor onze achterblijvers in het kielzog van het overlijden van een geliefde buitengewoon moeilijk zijn. Het is vooral moeilijk als die geliefde toevallig een ouder is. Ongeacht wat je relatie met hen is, het verliezen van een ouder is altijd een levensveranderende gebeurtenis.

Voor degenen die dit lezen en die het verlies van hun ouders hebben ervaren, sturen we onze oprechte sympathie.

1. Je wordt angstiger
Stressvolle situaties worden moeilijker om mee om te gaan, en gewone verantwoordelijkheden lijken overweldigend. Het wordt duidelijk dat je je meer zorgen maakt. En onderzoek toont aan dat mensen die verdriet hebben ervaren door het verliezen van een ouder, vaker worstelen met angst, depressie en middelenmisbruik.

2. Je kunt niet omgaan met mensen die klagen over hun ouders
Normaal gesproken zouden mensen die klagen over hun ouders je niet in de war brengen, maar plotseling merk je dat je geïrriteerd bent door hun negatieve opmerkingen. Het is normaal om te wensen dat je alles zou kunnen geven voor die langdradige voicemails, familierecepten en gênante bijnamen. Het maakt deel uit van het genezingsproces.

3. Je voelt het verdriet in je lichaam
Het is alsof elke cel in je lichaam te maken heeft met het trauma van het verliezen van je ouder. En dat is het ook, omdat iemand fysiek ziek kan worden van verdriet.

Mannen lopen een groter risico om een ​​duik te nemen in hun welzijn na het verliezen van een ouder. Vergeet tijdens het verdriet niet voor jezelf te zorgen. Het genezingsproces is niet alleen emotioneel of spiritueel, het is ook een fysiek proces.

Lees ook  Genevieve haat slapen en uitslapen. Mijn wekker gaat elke dag om 5.00 uur

4. Je leert om te leven met verdriet
Verdriet heeft veel verschillende stadia. Je zult op reis gaan terwijl je je realiseert dat je je ouder altijd zult missen, maar je zult op een dag leren om hun afwezigheid te omarmen.

Er zullen echter nog steeds goede en slechte dagen zijn. Maar uiteindelijk zul je vooruit kunnen gaan. Als je echter ernstige rouw voelt die na enige tijd niet lijkt te zijn opgehouden, dan is het misschien een goed idee om medische hulp in te roepen.

5. Vakantie is anders
De meesten van ons hebben geleerd hoe we de vreugde van vakanties kunnen vieren van onze ouders. Als ze er niet meer zijn, voelen de vakanties en speciale gelegenheden plotseling eenzaam.

Maar naarmate de tijd verstrijkt, leer je hoe je nieuwe zinvolle manieren kunt creëren om de vakantie zonder je ouders te vieren.

6. Je leert hun gebreken te accepteren
Toen je jong was, waren je ouders je helden en onberispelijk. Maar toen je ouder werd, besefte je dat ze gewone mensen waren, net als jij.

Nadat ze verdwenen zijn, zul je merken dat je fouten en vergissingen hebt gemaakt, en uiteindelijk zul je in staat zijn om hen te vergeven en ze in een nieuw licht te zien.

7. Je emoties worden gecompliceerd
Verdriet komt in vele fasen, je kunt ervaren dat je binnen een paar minuten verdriet, schuld, woede, angst, opluchting en verdoving ervaart. Negeer geen negatieve emoties, ze maken deel uit van het genezingsproces.

Lees ook  Slaapverlamming: wat is het, hoe voelt het en hoe kom je er vanaf?

8. Je relatie met je broers en zussen verandert
Elke familie-eenheid heeft zijn eigen dynamiek, meestal op zijn plaats gehouden door de ouders. Voor sommige gezinnen kan het verdriet, wanneer zij het verlies van een ouder ervaren, soms conflicten tussen broers en zussen veroorzaken.

Soms kan het ook leiden tot genezing van verbroken relaties. Hoe het ook zij, het is een genezingsproces binnen het gezin en als je kunt vertrouwen op elkaar kun je elkaar helpen door het verlies.

9. Je neemt jezelf gevangen en probeert ze te bellen
Een van de meest hartverscheurende ervaringen na het verlies van een ouder is het pakken van een telefoon om je ouder te bellen over goed nieuws of advies, alleen om te beseffen dat ze niet aan de andere kant zijn.

10. Je leert hoe sterke liefde is

Het is bitterzoet als je je realiseert dat de liefde die je voor je ouders hebt, echt doorgaat. Het is een troost in je verdriet en als je nadenkt over de tijden die je met je ouders hebt gedeeld, zul je de liefde waarderen die je met hen hebt gedeeld. En dit zal je helpen om de moeilijke dagen te doorstaan.

Herken je dit, of juist niet? Deel het in beide gevallen om misschien jezelf of een ander te helpen..

Miserabele tijgers en beren kwijnen weg in verlaten dierentuin.

Gemeente verbiedt niet-gevaccineerde kinderen in openbare ruimtes en zware boete of cel voor ouders.