in

1-jarige Siamese tweelingen mogen voor het eerst naar huis na succesvolle 11 uur durende scheidingsoperatie.

Soms is het ongezond om te hecht met je geliefden te zijn – en dat was letterlijk het geval voor Erin en Abby Delaney. Hoewel de ouders van deze meisjes oorspronkelijk van North Caroline zijn, brachten de 15 maanden oude tweelingen bijna hun hele leven in Philadelphia door.

“Waarom?”, vraag je je misschien af. Erin en Abby zijn Siamese tweelingen die met het hoofd aan elkaar verbonden zijn – iets wat maar een op 60.000 geboortes voorkomt.

Misschien moeten we zeggen “waren” Siamese tweelingen, want op 6 juni werden de twee succesvol gescheiden in het Children’s Hospital of Philadelphia – en nu zijn ze onderweg naar huis.

Lees ook  Gigantische wesp aan de haal met nóg grotere spin

Uiteraard was de procedure niet zo eenvoudig als het klinkt. Het begon in oktober 2016 toen de dokters een voorbereidende procedure uitvoerden waarbij de dokters door de zone sneden waar de tweelingen met elkaar verbonden waren en een implantaat inbrachten dat de meisjes langzaam uit elkaar moest duwen.

Dit proces heet distractie. Elke dag werd er zo een millimeter of twee afstand tussen Erin en Abby gecreëerd.

Dit was uiteraard niet de enige fase. Tijdens aanvullende operaties werden er ballonnetjes ingebracht om de huid van de kinderen te rekken.

De laatste operatie duurde nog eens 11 uur. Een trio van neurochirurgen werkte zij aan zij om de bloedvezels, het membraam en zelfs kleine deeltjes hersenweefsel te scheiden. Op 6 juni om 20u43 begonnen Erin en Abby dan eindelijk aan hun gescheiden leven.

Lees ook  Vrouw ontdekt dat echtgenoot haar bedriegt. Maar haar briljante wraak doet hem dat berouwen.

De volgende jaren zal het duo nog meer operaties moeten ondergaan. Dokters zullen been moeten inbrengen om hun schedel te beschermen, littekens moeten weggewerkt worden en hun haarlijnen moeten verfijnd worden.

“De dokters verwachten een grote toekomst voor de meisjes”, vertelde hun moeder Heather Delaney. “Maar we zullen pas weten wat voor gebreken ze hebben als ze drie jaar oud zullen zijn. Voorlopig doen ze het geweldig.”

Bekijk het videoverslag hieronder en DEEL dit mirakel van de geneeskunde met je vrienden op Facebook!

2 maanden oude puppy werd tot op het randje van de dood mishandeld, maar haar honger houdt haar in leven.

De caravan schiet los op het moment dat ze de camping uitrijden. Wat er toen gebeurde is bizar!